به گزارش مشرق، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای اداره کل استانهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در جمع خبرنگاران درباره این نمایشگاه اظهار کرد: اقدامات اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این نمایشگاه در حوزه مکتوب و سایر فعالیتها نشاندهنده رشد چشمگیری بود.
وی افزود: اداره کل استانهای بنیاد حفظ آثار دارای ابتکارات بسیار زیادی هستند که با تعامل میتوانند افق روشنی را با حداقل هزینه داشته و آثار فرهنگی چشمگیری را به همراه داشته باشند.
سرلشکر باقری با بیان اینکه موزههای دفاع مقدس استانها با سرعت در حال پیشرفت است، گفت: از جمله موضوعات مورد اهمیت، کارهای تحقیقی در خصوص دفاع مقدس است که با تقاطع دادن خاطرات و عملیاتها، دفاع مقدس موشکافی شده و زوایای پنهان آن مشخص خواهد شد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه سخنانش درباره برخی اظهار نظرات پیرامون دفاع مقدس از سوی افراد غیر متخصص تصریح کرد: حوادث مربوط به دفاع مقدس در یک دوره تاریخی خاص و با پیچیدگیهای بسیار بالا اتفاق افتاد و یک تحلیل سطحی به هیچ وجه نمیتواند واقعیات دفاع مقدس را به خوبی بیان کند.
بیشتر بخوانیم:
بازدید سردار باقری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس
وی افزود: بسیاری از واقعیتهای دفاع مقدس هنوز مشخص نشده و زوایای آن دیده نشده است و اینکه کسانی با یک عبارت کوتاه و نگاهی اولیه بخواهند راجع به عملیاتهای دفاع مقدس اظهار نظر کنند قطعاً در آن کاستی و نقص و خطا به وجود خواهد آمد.
سرلشکر باقری عنوان کرد: باید قدر ایثارگریها، شهادتها و همه تلاشهای صورت گرفته ملت ایران در آن دوران باید دانسته شود و نباید با یک روایت تعجیلی نسبت به یک حادثه بزرگ نگاه شود تا موجب نگرانی و دلسردی خانواده شهدا ایثارگران و ملت ایران را فراهم شود.
وی افزود: جای بررسیها در خصوص دفاع مقدس در محافل علمی دانشگاهی و با حضور پیشکسوتان و فرماندهان دفاع مقدس است تا زوایای آن بررسی شود.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه متأسفانه در روزهای گذشته شاهد نمونهای از این نگاه تعجیلی و بعضاً قضاوت نامناسب و غیر عادلانه بودیم، گفت که در عملیات کربلای ۴ همه پیشبینیهای آن شامل اقدامات اطلاعاتی، مهندسی، آماده سازی و غافلگیری بیش از ۹ ماه طول کشید و دشمن نیز از پشتیبانیهای بزرگ شامل تصاویر هوایی جاسوسی و انواع اقدامات اطلاعاتی روز را در اختیار داشت معلوم بود که برخی از زوایای عملیات مورد اطلاع دشمن قرار گیرد.
وی افزود: این به معنای لو رفتن کل عملیات و منتفی کردن آن نیست چراکه این عملیات انجام شد و علیرغم آنکه توفیقاتی هم داشت در مجموع ناموفق بود اما این هنر بزرگی بود که در همان مراحل اولیه عملیات قطع شود و حدود ۷ درصد از نیروهای عملیات وارد عملیات شده و مابقی از ذخیره شده و ظرف دو هفته عملیات بسیار بزرگ کربلای ۵ طرح ریزی شد.
سرلشکر باقری عنوان کرد: عملیات کربلای ۵ با فاصله ده روز عملیات در منطقه شلمچه انجام شد و خطوط استحکامات و دفاعی دشمنان در منطقه شلمچه در هم شکست. پس از این عملیات بود که همه دنیا خوف آن را داشت که عراق زمین بخورد و بصره و بغداد مورد تصرف قرار گیرد و بر همین اساس مقدمات قطعنامه ۵۹۸ را فراهم شد که نسبت به اقدامات قبلی سازمان ملل کاملتر بود و بخش زیادی از خواستههای ملت ایران را در آن دیدند و منجر به اعلام عراق به عنوان متجاوز جنگ شد که اینها همه از برکات کربلای ۴ و ۵ به حساب میآید.
رئیس ستاد کل نیروی مسلح تصریح کرد: اینکه ما امروز با دو سه جمله دلسرد کنندهای راجع به عملیاتها صحبت کنیم واقعاً ناسپاسی است و کار صحیحی نیست و توصیه ما این است که در این قبیل موضوعات پژوهشگاه دفاع مقدس و پژوهشگاههای نیروهای مسلح و دانشگاهها فضای خوبی است که سر فرصت این عملیاتها را بررسی کرده، با پیشکسوتان صحبت کنند و جمعبندیهای سنجیده و واقعی را در اختیار ملت قرار دهند.